Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Checklist για σπιτικά gaming sessions



Πιστεύετε ότι είστε τόσο cool τυπάκια που θέλετε να διοργανώσετε μια videogame βραδιά. Οκ, μια χαρά, βασικά τέλεια για εσάς! Ο κόσμος χρειάζεται κορόιδα σαν εσάς που μπορούν να υποδέχονται ορδές κι ορδές από gamer-συμπατριώτες στο σπίτι τους όπου θα κάνουν τα πάντα άνω κάτω. Εύχομαι βέβαια να μη τύχει σε κανέναν σας όμως σκηνή όπου μπαίνετε στο WC και ουρλιάζετε καθώς βλέπετε κάτι να στάζει από το ταβάνι. Κάτι που μπορεί να άφησε κάποιος καλεσμένος σας… Μπλιαχ!



Για να λέμε την αλήθεια, όσοι κάνουν τέτοιες προσκλήσεις αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο καθώς το να είσαι host για ένα τουρνουά είναι πραγματικά άξιο σεβασμού. Ένας πολύ καλός μου φίλος, ο JPN, πάντα ετοιμάζει τρελές καταστάσεις και περνάμε πάντα τέλεια. Κι ας είμαι απρόσκλητος.

Για αυτό λοιπόν, σκέφτηκα να βοηθήσω όσους σκέφτονται να οργανώσουν κάτι τέτοιο. Για πάμε λοιπόν.



Επικοινωνία
Διαλέξτε μια μέρα στο μέλλον όπου θα έχετε συνεννοηθεί με τους καλεσμένους σας μέσω τηλεφώνου, e-mail, facebook, twitter κλπ μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω της άμεσης (η οποία κοντεύει να εκλείψει) επικοινωνίας. Αποφασίστε ποια games θέλετε να παίξετε και ξεκινήστε το πλάνο σας.


Τα απαραίτητα
1)PC/Κονσόλες: Ναι, κονσόλες. Ακούγεται κάπως και προφανές, αλλά ας έχετε καβάντζα κάποιες κονσόλες για να παίζουν όλοι.

2)Extra controllers και μπαταρίες: Ποτέ δε ξέρετε πότε το mouse/keyboard ή το controller θα τα παίξει. Φροντίστε να έχετε κάπου επιπλέον controllers ή ζητήστε να σας φέρουν οι φίλοι σας.

3)Έπιπλα: Σιγουρευτείτε ότι όλοι θα κάθονται άνετα και τακτοποιήστε σωστά το χώρο σας για να τοποθετηθούν τα απαραίτητα snacks, αναψυκτικά και ο επιπλέον εξοπλισμός. Ειδικά αν πρόκειται να έρθει κανονική μασαμπούκα θέλει ιδιαίτερη προσοχή!

Για LAN Party
1)Καλώδια ή wireless: Αν ετοιμάζεστε για LAN Party, όλοι θα χρειαστούν καλώδια. Αν έχει ξεμείνει κάποιος με παλιό σύστημα, θα χρειαστεί μια Wi-Fi card.

2)Προεκτάσεις και πολύπριζα: SOS. Θα χρειαστείτε αρκετά από αυτά. 

3)Games: Πάλι αυτονόητο αλλά εναλλακτικός τρόπος σκέψης. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετές (official) κόπιες του τίτλου που θα παίξετε.

Oκ, κάναμε τα βασικά. Δείτε όμως τι προτείνω ακόμα για μια καλύτερη gaming βραδιά.


1)Headphones: Αν παίζετε LAN-άκια και δεν είστε στον ίδιο χώρο, καλό θα ήταν να έχετε ακουστικά για να μην ουρλιάζετε στις 3 μ.μ. 

2)Φαΐ και πιώμα: Οι άνθρωποι χρειάζονται ενέργεια. Προτείνω να διαθέσετε στους καλεσμένους σας σνακ χωρίς λάδι για αποφυγή γλίτσας στα controllers και κρύα αφεψήματα όπως κόλες, energy drinks και χυμούληδες. Αν πέσει πείνα, ένα διάλειμμα για παραγγελία από το τοπικό σουβλατζίδικο ή πιτσαρία είναι ότι πρέπει.

3)Φαρμακείο: Αν κάποιος ζαλιστεί από το πολύωρο gaming καλό είναι να έχετε κάποιο παυσίπονο έτοιμο. Υγεία πάνω απ’όλα gamers! To να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα σε κάνει βασιλιά!


Κι αυτό ήταν. Μια λίστα γεμάτη gaming tips για gamers! Κάλυψα τα πάντα; Δεν είμαι σίγουρος αλλά σίγουρα κάτι απ’όλα τα παραπάνω θα σας φανεί χρήσιμο. 
Τώρα πηγαίνετε να παίξετε σαν καλά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου